LISA Artikelconfigurator

Verschillende stoelen kleuren designs david libeert b2n Nepkk W Ys unsplash

Artikelconfigurator: sleutel tot efficiënt beheer

Van meubelsector tot voedingsindustrie, de LISA artikelconfigurator kan in elke branche veel tijd- en geldwinst opleveren. Artikelvarianten in verschillende kleuren, materialen, dessins, maten, … ze maken het beheer soms moeilijk en onoverzichtelijk.

Waar je nu misschien tientallen – of wel honderden – artikelen hebt met dezelfde basis, worden die aantallen met de artikelconfigurator tot een minimum herleid. De complexiteit van artikelbeheer valt weg en jij behoudt altijd een duidelijk overzicht.

Ingredienten pexels maarten van den heuvel 2284166

Artikelconfigurator in’t kort

Wij vergelijken de werking graag met een gerecht en het bijhorende recept. Om het gerecht te maken, heb je bepaalde ingrediënten nodig in bepaalde hoeveelheden. Die ingrediënten bestaan op hun beurt misschien ook uit deelingrediënten. Wanneer je al die ingrediënten samenbrengt, bekom je één afgewerkt gerecht. De werking van de artikelconfigurator loopt gelijk. De juiste samenstelling zorgt in dit geval voor één correct afgewerkt artikel.

In de praktijk

  • Meubelsector: er is bv. één basismeubel met x-aantal opties qua kleur, afwerkingsgraad, bekleding, afmetingen, … heel wat varianten dus. Zonder de artikelconfigurator zouden al die varianten tientallen afzonderlijke artikels vormen, mét de configurator pas je één artikel vlot aan volgens de gewenste parameters.
  • Producent van ramen en deuren: met materialen als pvc, aluminium, hout, … en variabelen als afmetingen, kleur, dikte, … zijn ook de keuzemogelijkheden hier enorm. Met de artikelconfigurator behoud je het overzicht en ben je in enkele kliks bij de gewenste uitvoering.
  • Voedingsindustrie: een vleesverwerkend bedrijf kan diverse klanten hebben die elk hun eisen stellen qua verpakking, hoeveelheid, labels, … al die vereisten kan je zien als varianten op één artikel, in dit geval het vlees. Via de Artikelconfigurator krijg je vlot de gewenste samenstelling bij de juiste klant.

Benieuwd wat LISA voor jou kan doen?

Geef ons vrijblijvend een seintje en we bezorgen je alle informatie!