Kick Off 2023 bracht een boeiende agenda, een strakke planning en een dosis Time Management met zich mee

Kickoff4

Op vrijdag 3 februari hadden we onze jaarlijkse Kick Off en dit terug in De Kluize te Oosterzele. Het is een dag dat het volledige CCE-team elkaar terug ziet en we dan even stil staan bij het resultaat van onze inspanningen van het voorbije jaar, de investeringen die zijn gebeurd, de technologieën waarmee we bezig zijn, en wat we mogen verwachten het komende jaar. Ook onze missie, visie, waarden en strategie van CCE kwamen aanbod. Kortom welke koers ons CCE-schip de komende jaren gaat varen.

Your mind is for having ideas, not holding them

Kickoff17

In de namiddag kregen we allen een opleiding over ‘Time Management’ ook wel ‘Self Management’ of ‘Aandacht Management’ genoemd, van onze gastspreker Steven Vandenabeele. We kregen inzicht in de oorzaken zoals bijvoorbeeld mannen kunnen maar gemiddeld 6 taken tegelijk onthouden en vrouwen gemiddeld 7 taken, met de leuke anekdote dat de 7de taak van de vrouw bestaat uit ‘helpen de 6 taken van de man te onthouden’. Als we er meer moeten onthouden, zal er een taak naar ons onbewuste verhuizen. Dus best even een 'mental download', opschrijven wat je allemaal moet doen.

Als je geen planning hebt, behoor je slechts tot de planning van je collega’s

Druk, druk, druk… dat is voor sukkels

Kickoff18

Wat hebben we nog geleerd? Multitasken vraagt veel meer tijd en energie dan focustasken. Dit hebben we aan de lijve ondervonden door een test uit te voeren. Met 1 of maximum 2 taken per dag te plannen, kunnen we de focus bewaren.

Plan in doelen opstellen volgens belangrijkheid en dringendheid en exact afgelijnde inhoud vastleggen.

  • Dringende en belangrijke taken doe je eerst.
  • Dringende en onbelangrijke taken besteed je uit.
  • Niet dringende en niet belangrijke taken verdwijnen van je takenlijst.
  • Niet dringende en wel belangrijke taken, stel je uit.

Interessante materie en meteen toepasbaar in ons dagelijks leven! Free your mind! No stress!


  • Kickoff7
  • Kickoff10
  • Kickoff8
  • Kickoff6

The challenge is not to manage time, but to manage ourselves!

Na een boeiende leerrijke dag, hebben we geklonken op een succesvol jaar! En nadien onze maagjes gevuld met een heerlijk koud buffet. Alweer een leuke geslaagde editie!