Blog cybersecurity

Zet je cybersecurity op punt tegen 2025

In 2025 doet een nieuwe Europese wet rond cybersecurity z’n intrede. Concreet betekent dit dat je als bedrijf zal moeten kunnen aantonen dat je geen risico vormt voor klanten of prospecten op vlak van cybersecurity.

Centre for cyber security belgium alfa informatic

Boost de cyberveiligheid

Ons zusterbedrijf Alfa Informatic neemt graag de cyberveiligheid in jouw bedrijf onder de loep aan de hand van een checklist voor risicoanalyse. De lijst is opgesteld volgens de handleiding voor cyberfundamentals van Centre for Cyber security Belgium.

De checklist omvat een aantal fundamentele basisbouwstenen op vlak van cybersecurity. Een quickscan legt bloot welke bouwstenen ontbreken of verbeterd kunnen worden. Zit de basis goed? Dan kan je werken aan een zekerheidsniveau volgens de grootte van je onderneming. Er zijn drie niveaus: basis, belangrijk en essentieel.

Concrete actiepunten aanpakken

Alfa Informatic helpt graag bij het verbeteren van de cyberveiligheid in je bedrijf. De noden die de quickscan naar voor schuift, worden ingevuld met concrete tools. Altijd op-en-top veilig én gebruiksvriendelijk!

Denk bijvoorbeeld aan:

Keeper logo

Wachtwoordbeveiliging: Wachtwoordmanagementtool Keeper biedt de beste beveiliging in z’n klasse. Gebruikers krijgen vlot en zonder risico toegang tot versleutelde gegevens

Yubico

MFA beveiliging: Beveilig systemen, hardware en co met Yubico. De beveiliging werkt uiterst efficiënt zonder telefoon, paswoord of code.

Wil je jouw cybersecurity op punt zetten? Contacteer ons. Zo is alles optimaal beveiligd wanneer de nieuwe wetgeving z’n intrede doet.