Hoe ver sta jij met je route om NIS-2 compatibel te zijn?

Infrastructure ICT
Centre for cybersecurity Belgium
NIS2 richtlijn europa

In de snel evoluerende digitale wereld is het beschermen van jouw bedrijf tegen cyberdreigingen cruciaal en dien je binnenkort jouw eerste NIS-2 mijlpaal te bepalen. Bij CCE/AI begrijpen we de complexiteit van cybersecurity en streven we ernaar om onze klanten hierin te begeleiden en te ontzorgen bij het opzetten en onderhouden van een passend framework dat voldoet aan de NIS2-wetgeving. Hierbij steunen we op vrijgegeven cybersecurity-frameworks van het Center for Cybersecurity Belgium (CCB).

We begeleiden jou over de cybersecurity-snelweg, waarbij onze cybersecurity experts jou navigeren naar elke belangrijke mijlpaal op weg naar een veilige digitale toekomst.

Stap 1: Identificeren

Bij het betreden van de cybersecurity-snelweg, is de eerste halte het identificeren van uw digitale activa en kwetsbaarheden. We helpen u bij het in kaart brengen van cruciale assets, systemen en gegevens die moeten worden beschermd tegen cyberaanvallen.

Stap 2: Beschermen

Na het identificeren van potentiële kwetsbaarheden, installeren we stevige beschermingsmaatregelen om uw systemen te beveiligen. Deze omvatten het opzetten van firewalls, het implementeren van sterke toegangscontroles en het versleutelen van gevoelige gegevens.

Stap 3: Detecteren

Terwijl we verder gaan op de cybersecurity-snelweg, installeren we geavanceerde monitoringtools om verdachte activiteiten te detecteren. Dit stelt ons in staat om snel te reageren op potentiële bedreigingen en schade te minimaliseren.

Stap 4: Response Planning

Bij het naderen van deze halte ontwikkelen we gedetailleerde responseplannen voor verschillende cyberaanvalscenario's. We wijzen verantwoordelijkheden toe, stellen communicatiekanalen vast en voeren regelmatige oefeningen uit om onze respons te optimaliseren.

Stap 5: Recovery Planning

Na een incident helpen we jou bij het herstellen van systemen en gegevens naar een veilige staat. We ontwikkelen een robuust recovery plan om de veerkracht van jouw organisatie te verbeteren en toekomstige risico's te minimaliseren.

Met ons experten team zijn we trots op onze erkenning als dienstverlener binnen de KMO-portefeuille. Dit betekent dat kleine en middelgrote ondernemingen kunnen profiteren van financiële steun bij het adviseren en het begeleiden van cybersecurity-maatregelen.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw partner zijn op weg naar een veilige digitale toekomst.

Ik wil meer weten?

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons jouw partner zijn op weg naar een veilige digitale toekomst.