Back-up Microsoft 365

Infrastructure ICT
Avepoint
Office 365 Backup Alfa Informatic Avepoint

Waarom zijn Back-ups Essentieel voor Microsoft 365-gegevens: de Back-ups zijn jouw bescherming in de digitale cloudwereld

Microsoft 365 is binnen de digitale cloudwereld de norm geworden voor de dagdagelijkse bedrijfsvoering voor ondernemingen voor e-mail, documentopslag, samenwerkingstools en meer.

Ondanks de vele voordelen, is er één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de noodzaak van een gegevensback-up. Er wordt ten onrechte gedacht dat Microsoft automatisch voor de beveiliging en back-up van de gegevens zorgt in de Cloud, maar dit is helaas niet het geval! Hoewel Microsoft robuuste beveiligingsmaatregelen en redundante systemen heeft, biedt het geen garantie tegen gegevensverlies als gevolg van menselijke fouten, kwaadaardige aanvallen of andere onvoorziene omstandigheden.

Daarom zijn back-ups essentieel voor de Microsoft 365-gegevens en bieden deze bescherming voor:

1. Menselijke fouten: Menselijke fouten zijn onvermijdelijk, en ze kunnen variëren van per ongeluk verwijderde e-mails tot het overschrijven van belangrijke documenten. Zonder een back-up loop je het risico om gegevens permanent te verliezen.

2. Cyberdreigingen: Cyberdreigingen zoals ransomware, phishing en malware vormen een continue bedreiging. Een gerichte aanval kan de gegevens in de cloudomgeving beschadigen of vernietigen. Een back-up biedt een extra zekerheid tegen dergelijke cyberdreigingen, omdat het de mogelijkheid biedt om gegevens te herstellen naar een punt vóór de aanval.

3. Wettelijke naleving en gegevensbeheer: Een back-up verzekert de wettelijke verplichtingen naar bewaring en ter beschikking stellen van essentiële gegevens voor audits, juridische geschillen, enz.

4. Continuïteit van de bedrijfsvoering: In het geval van een storing of een onverwacht incident kan een back-up helpen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen door toegang te bieden tot jouw gegevens.

Wees proactief in de steeds complexere wereld van cyberbeveiliging en bescherm je Microsoft 365-gegevens effectief met Alfa Informatic. Als erkend Microsoft Solution Partner voor Modern Work en gecertificeerd AvePoint Partner voor back-up, bieden wij jou de zekerheid die je nodig hebt.

Waarom kiezen voor Alfa Informatic?

  • Expertise: Als gespecialiseerde partner van Microsoft beschikken wij over diepgaande kennis van Microsoft-technologieën om de back-up oplossing optimaal te configureren.
  • Robuuste back-upoplossing: Onze back-upoplossing van AvePoint is betrouwbaar en krachtig, met een focus op veiligheid en compliance.
  • Automatische back-ups: Wij nemen automatisch back-ups van de benodigde gegevens zoals: e-mails, bestanden, agenda's, contacten en andere gegevens binnen Microsoft 365, zodat je altijd gerust kunt zijn.
  • Snelle herstelmogelijkheden: In het geval van gegevensverlies kunnen wij je gegevens snel en nauwkeurig voor jouw herstellen naar een punt in de tijd dat jij nodig hebt.
Kies voor Alfa Informatic en vermijd het risico van gegevensverlies in Microsoft 365